Constansio viser den forkrøplede hånden

For å varme den lille guttebabyen la moren han ved siden av ildstedet de kokte på. Det resulterte i brannskader som har preget han resten av livet.
Etter at kona døde for et år siden, har den fattige, arbeidsledige 65 åringen hatt ansvar for seks barn.

Gracio med Felizia og Claudina

Gracio var fire år da mor og far døde av aids. Åtte fattige barn ble foreldreløse. Om ikke det var nok, kom myndighetene og beslagla huset de bodde i.
Den fattige gutten er i dag en av 29 barn som er innlemmet i Nytt Håps fadderordning i Cuamba.

Isak

14 år gamle Isak er multifunksjonshemmet. Inntil nå har moren båret han på ryggen. 
Men så kom hjelpen.
Isak jubler når han får sitte i den spesialbygde vognen som er laget til han. Han forlanger den ene ekstrarunden etter den andre når han får prøvesitte sitt nye «fartsvidunder».

Abtonio

Gata var ”hjemmet” hans fra han var 12 til han var 15 år

Antonio har vært på senteret i Chimoio i 5 dager da jeg treffer han. Etter at moren døde, fikk faren ny kone. Han forteller at den nye kona til faren ikke ville ha noe med han å gjøre. Da også faren avviste han, flyktet han til gata...

To kjekke gutter

Mer enn to tusen gategutter har fått et nytt liv og framtid. Jeg hadde andakten på Gatebarnsenteret en morgen, og fikk hilse på den gruppen som er der nå, og fikk en velkomstklem av dem alle. 

Reginaldo

Gutter kan ha mange drømmer. Vi skrev tidligere at Reginaldo ville bli fotballspiller. Nå har han jobb med å lage fluktstoler som senteret selger. "Mor og far ble skilt da jeg var ganske liten.

Teixeira

Vi satt og ventet på at de som spiste på gaterestaurantene skulle bli forsynte – så fikk vi spise restene.
”Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ble gategutt. Jeg skulle selge fisk, men brukte opp pengene på meg selv. Da turde jeg ikke gå hjem", sier Texeira.

Nema

Moren måtte lete etter et nytt hjem for datteren
- Jeg husker at mamma prøvde å beskytte meg mot stefaren min. Men til sist sa hun at jeg måtte reise bort…

Richete

Richete Carlos Muiane skulle reise til far med mat. Da sovnet han på bussen. Plutselig befant han seg alene midt i sentrum av Maputo. - Jeg ante ikke hvor jeg var. Gateguttene stjal maten, men de hjalp meg også…

Fungai med et av sine kunstverk

I dag er han en av Mosambiks mest anerkjente kunstnere - men det kunne lett ha endt annerledes…
- Hadde jeg ikke blitt tatt hånd om av pastor Madeira, vet jeg ikke hvordan livet mitt hadde vært i dag.

Kirkeskoleklasse

Lørdag 23. september 1995 var en travel dag i Maputo. Det var siste dagen før vi skulle reise 1200 km nordover for å holde bibelseminarer i flere av provinsene i Mosambik. Pastor Machava og jeg dro ned til en av markedene for å gjøre noe innkjøp.

Chico

Bilder som er festet på netthinnen

Ved middagstider hendte det at gatebarna i sentrum av Maputo fikk matrester fra et sykehus. For å ordne seg med en tallerken klatret Esersh opp i søppelkonteineren. Han dro frem en tom melkekartong.